Giuseppe Verdi: Il trovatore

Crash Test Dummies, Verdivel

Senkit ne tévesszen meg a cím, nem az unalmas kanadai alternatív folkrockról lesz szó, de azért Halloween tiszteletére megnézhetjük a fent nevezett társaság „The Ballad of Peter Pumpkinhead” című számát:


The Ballad of Peter Pumpkinhead – 03:48

A lényeg viszont csak most jön. Mit készítenek a magyar gyerekek technikaórán? Ceruzahegyezőt, de nem ám akármilyet: egy téglalap alakúra fűrészelt rétegelt lemez két oldalára dörzspapírt ragasztanak, amin húzkodva lehet hegyezni a ceruzát. Nem vicc, nekem is volt. Meg még lehet csinálni szemöldökcsipeszt alumíniumból, vagy béna varrott tevét. Broáf.

A világ boldogabbik felén a gyermekek építenek valamit, ami egyrészt működik, másrészt lehet belőle valami okosat tanulni a valódi világban minket körülölelő csodálatos technológia titkairól. Például karosszériát papírból, gyűrődési zónákkal, aztán az egészet le is tesztelik, megnézik, mi lesz a kocsiba rakott kis tojás-emberkékkel, ha a járgány falnak kenődik. A lelkes tanár pedig az egészből kisfilmet forgat, éneklő tojáskarral, Verdi A trubadúr című operájának híres részletére, az üllő-kórusra (politikailag inkorrekt nevén cigánykórusra):


Egg Crash Opera – 02:43

Az üllő-kórus után természetesen csak a szóviccblogon jön az állókórus. 18 éven felüli, izmos férfitestekhez vonzódó nézőink viszont megnézhetik a chippendale-verziót is.

Megjelent: 2008. október 31., 22:55-kor | Tallián Miklós | 1 hozzászólás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.11.01. 13:50:29

Ezeket a beteg dolgokat hol találod?:D
süti beállítások módosítása